Følg oss på:

Følg oss på Twitter
SELVBILDET VÅRT – en kilde til GLEDE eller sorg...

SELVBILDET VÅRT – en kilde til GLEDE eller sorg...

Trolig er selvbildet vårt det som er mest personlig for alle mennesker. Når vi blir glade og trygge – er det selvbildet som er blitt positivt stimulert. Og når vi føler oss små og verdiløse er det også selvbildet vårt som har fått en knekk. Selvbildet er således selve målestokken på egenverdien vår.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 18.september 2010 kl 19:00 av Trond Edvard Haukedal

 

Jeg har laget et bilde der jeg beskriver vårt det ytre – utseende, kompetanse, fasade som karosseriet i det kjøretøyet som skal bringe oss inn i fremtiden. Og der selvbildet er selve motoren, og motivasjonen er bensinen. Vi kan altså ha det perfekte karosseriet, men sliter vi med selvbildet / motoren og er i ferd med å gå tom for bensin / motivasjon – så er vi ille ute.

 

Dessverre sliter folk flest med selvbildet sitt i vårt moderne samfunn. Hovedgrunnen til at jeg ”brukte” to år av mitt liv på å skrive ”Solstråleboken”, er at denne boken skal være en motgift mot et samfunn som de siste tre-fire tiårene har utviklet et det jeg kaller ”prestasjonsorientert” selvbilde. Hva mener jeg med dette ? Selvbildet vårt er todelt. Vi har en ytre del – som vi kaller selvtillit. Og en indre del – selvfølelsen. Disse skal normalt fungere som et balansert ying/yang samspill. Selvtillit er det vi får og føler når vi mestrer noe, lykkes og får anerkjennelse for det vi gjør eller hvordan vi tar oss ut. Men denne følelsen er ustabil og sårbar – og kan forsvinne like fort som den kom dersom ting går i mot oss, eller vi blir kritisert og avvist. Den indre selvfølelsen skal dempe disse svingningene og fungere som en indre ballast – som gjør at vi ikke tar ting personlig og lar egenverdi rives ned. Problemet er bare at vårt samfunn i dag er orientert imot og ”god på” selvtillit, og dårlig på selvfølelse. Vi blir således stressede og sårbare i jakten på anerkjennelse, mestring og verdi – basert på ytre og ofte kortsiktige ”kosmetiske ” faktorer og temmelig overfladiske verdier og forhold. Mens vi kjenner på en indre tiltagende tomhet….. Kanskje det nå er tid for å ta oss selv og selvbildet vårt på alvor ?


 

NÅ ER SOLSTRÅLEBOKEN TILGJENGELIG FOR ALLE!

 

Etterhvert vil den foreligge i alle landets bokhandlere, men du kan selvfølgelig bestille direkte fra nettbutikken til Trond Haukedal, og du vil da få den direkte i posten omtrent 2 dager etter bestilling.

 

 
'Solstrålemenigheten' vokser dag for dag. Tiden synes moden for at motivasjon, selvledelse og personlig utvikling virkelig blir satt på dagsordenen.
 
Boken ble lansert 22. oktober Over tusen bøker ble solgt første uken, og tilbakemeldingene har vært at Solstråleboken er blitt det leksikonet i personlig utvikling som var hensikten.
 

Relaterte saker:

Er du bevisst på at livet ditt er nå?

Er du bevisst på at livet ditt er nå?

Opplever du å være fastlåst i et problem eller en tanke? Er du styrt eller begrenset av dine følelser? Står du fast i ett mønster?  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 18.september 2010 kl 20:36

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]