Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Motivasjon - inspirasjon vs forpliktelse

Motivasjon - inspirasjon vs forpliktelse

Synes du til tider at det å holde motivasjonen oppe kan være en utfordring? Tenker du, eller sier du ofte "jeg burde ....." eller "jeg må....."? Opplever du at du kan mangle glede i det du gjør, at det heller kjennes som et ork og slit? Da kan det være fare for at du ender opp forvirret, irritert, sint, utslitt, deprimert eller i verste fall utbrent!

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 30.oktober 2010 kl 20:12 av Henny Ekerhovd

 

Prøv å legge merke til forskjellen på disse to setningene: "Jeg burde tatt oppvasken nå" mot "Jeg vil ta oppvasken nå" Merker du forskjellen? Det er faktisk sånn at forpliktelse er en veldig dårlig form for motivasjon. Om du gjør det du gjør kun fordi du tror du , så kan det ikke det bare være et hinder for deg til å kjenne glede over det du gjør, det kan også være et hinder for at du kan finne ut hva som virkelig kan gi deg glede og personlig vekst.

Det er sånn at hvis du gjør noe kun fordi du føler deg forpliktet av noe eller noen til å gjøre det, så kommer motivasjonen utenfra. Da er du ikke inspirert, men bruker din vilje! Inspirasjon er den interne og selvstyrte motivasjonen som gir mening og resultater i våre liv. Så selv om forpliktelse kan få oss til å sette på handling, så vil det sjelden bli noen glede eller kreativitet av det å gjennomføre en forpliktelse. Dessverre så vil det også ofte vise seg at resultatene heller ikke blir varig.

F.eks: Om du begynner å trene og spise sunnere fordi du tror du bør, eller fordi noen andre har sagt at du må - så vil du kunne holde motivasjonen en uke, en måned eller kanskje et par måneder, men neppe stort lenger før du er tilbake til gamle vaner. Så for å implementere en sunn livsstil så motivasjon komme fra ditt oppriktige ønske og ditt eget valg.

 

Mitt råd denne gangen blir altså først og fremst å bytte ut alle "jeg burde....." med "jeg velger......",  eller "jeg må....." med "jeg vil ......." Det vil nok være litt rart i begynnelsen, men du vil ganske snart merke at det vil ha en positiv virkning på din sinnstilstand "det er ikke hvordan du har det, det er hvordan du tar det." Og alt det du ikke kan gjøre noe med kan du allikevel ta kontroll over, på en positiv måte. Det kan du altså gjøre ved å endre din måte å snakke til deg selv på, eller endre på din tankemåte. For det som skjer når du endrer

tankemåten er at du faktisk endrer sinnstilstand og da følelser, som igjen vil endre din reaksjon -som i dette tilfellet altså vil være å holde motivasjonen oppe.

 

Men jeg vil også anbefale deg å finne ut hva du egentlig vil. Hvorfor du gjør det du gjør. For om du gjør det kun av hensyn til andre, så kan det kanskje umiddelbart føles som en stor lettelse fordi du f.eks unngår en konfrontasjon. Men etterpå vil det kanskje gå opp for deg at du glemte å ta hensyn til den personen, som når alt kommer til alt er den aller viktigste i ditt liv - nemlig DEG.

 

Så to enkle spørsmål du kan stille deg er: "Er dette viktig for meg?" og "Hvorfor er det viktig for meg?"

 

"Din eneste forpliktelse i livet er å være tro mot deg selv." -Richard Bach –

 

Om du synes dette er vanskelig så tilbyr vi både en til en coaching og kurs som kan både motivere deg og styrke din selvtillit til at du kan begynne å være tro mot deg selv på en god og positiv måte.

 

Med vennig hilsen

 

 


Relaterte saker:

Er du bevisst på at livet ditt er nå?

Er du bevisst på at livet ditt er nå?

Opplever du å være fastlåst i et problem eller en tanke? Er du styrt eller begrenset av dine følelser? Står du fast i ett mønster?  Les mer »

Karriere Venninner!

Karriere Venninner!

Et nettverk for kvinner som våger –og som ønsker vekst og utvikling!  Les mer »

SELVBILDET VÅRT – en kilde til GLEDE eller sorg...

SELVBILDET VÅRT – en kilde til GLEDE eller sorg...

Trolig er selvbildet vårt det som er mest personlig for alle mennesker. Når vi blir glade og trygge – er det selvbildet som er blitt positivt stimulert. Og når vi føler oss små og verdiløse er det også selvbildet vårt som har fått en knekk. Selvbildet er således selve målestokken på egenverdien vår.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 30.oktober 2010 kl 20:12

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]