Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Griper du en gylden mulighet

Opplever du at du tviler på deg selv og dine evner? Har du gått glipp av noe fordi du ikke følte deg god nok, eller trodde at du nok ikke ville holde mål - at du ikke var dyktig nok?

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 27.februar 2011 kl 23:17 av Henny Ekerhovd

 

Jeg treffer daglig mennesker som har alt som skal til, de har både talent, evner og masse entusiasme. Men, de mangler troen på seg selv eller sine evner. Altså, de mangler selvtillit eller selvfølelse, noen ganger mangler de begge deler. Derfor gir de opp sine drømmer, lar være å gripe de gyldne mulighetene  og velger heller å "safe", og på den måten akseptere å leve et middelmådig liv. Det å ha tro på seg selv og sine evner er viktig for å oppnå suksess i både karriere, kjærlighet og forhold - ja faktisk i alle dine relasjoner og alt det du gjør.

 

For mange er det ofte uklart hva som er forskjellen på selvfølelse og selvtillit. Selvfølelse er vissheten om at du er verdt noe. Med en god selvfølelse så aksepterer vi oss selv som den vi er og sammenligner oss derfor ikke med andre hele tiden, vi vet hvem vi er og liker oss selv for akkurat det. Vi har en indre trygghet som gjør at vi lettere våger å ta valg fordi frykten for å mislykkes da ikke er så stor. Når vi har god selvfølelse så håndterer vi også motgang bedre, vi gjør vårt beste og vet i oss selv at vi er bra nok uansett hva utfallet blir.  Selvtillit er å ha vissheten om at du kan noe, at du har troen på deg selv når det gjelder å prestere noe, å tro på din egen dyktighet.

 

Ved å bevisst på å gjøre ting som bygger opp selvtilliten så vil følelsen av å være verdt noe vokse og selvfølelsen bli styrket.  Og på samme måte som vi ved hjelp av fysisk trening kan trene opp både styrke og kondisjon så kan vi også trene opp og vedlikeholde vår selvfølelse. For det som er så bra er at det er tankene våre som styrer våre følelser, og dermed vår adferd! Og hvem er det som bestemmer dine tanker? Jo DU - og det er kun du som har kontroll på hva du skal tenke inni ditt hode. Så ved hjelp av effektiv tanketrening så kan du faktisk endre din adferd. Du kan altså trene deg opp til å få både bedre selvtillit og selvfølelse, og da bli den du ER og fylle livet ditt med akkurat det innholdet som du ønsker deg og drømmer om.

 

Jeg har masterutdanning innen NLP og coaching og jobber til daglig med én til én konsultasjoner for både privatpersoner og bedrifter. Jeg underviser også på noen av våre populære kurs som har til hensikt å gi hjelp til selvhjelp for effektiv tanketrening for ulike utfordringer, disse "skreddersyr" vi gjerne for bedrifter, organisasjoner eller vennegjenger.

 

Ta gjerne kontakt om du ønsker en uforpliktende samtale

 

Med vennlig hilsen

 signatur

Henny Ekerhovd

Image & Master Coach


Tlf 458 06 458
Find us on Facebook


NLP Coachutdanning
 

coaching

23. februar 2011 startet vår samarbeidspartner opp neste utdanning her i Bergen. 

Har du lyst å ta din utdanning på en skole der underviserne har lang erfaring i både coaching og undervisning og hvor seriøsitet, kvalitet og profesjonalitet er meget høy? 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale på: info@procoaching.no

Er du ferdig utdannet? Vi har bruk for flere i vårt team - er du interessert så ta kontakt på henny@procoaching.no

 


Relaterte saker:

Del din historie med Jenteporten.no

Del din historie med Jenteporten.no

En ny og spennende side for dere med mye på hjerte. Kanskje du har en historie du vil dele med andre, en opplevelse, et dikt eller har vært med på årets flause? Hvorfor ikke dele denne med andre brukere her på jenteporten ?  Les mer »

Er du bevisst på at livet ditt er nå?

Er du bevisst på at livet ditt er nå?

Opplever du å være fastlåst i et problem eller en tanke? Er du styrt eller begrenset av dine følelser? Står du fast i ett mønster?  Les mer »

SELVBILDET VÅRT – en kilde til GLEDE eller sorg...

SELVBILDET VÅRT – en kilde til GLEDE eller sorg...

Trolig er selvbildet vårt det som er mest personlig for alle mennesker. Når vi blir glade og trygge – er det selvbildet som er blitt positivt stimulert. Og når vi føler oss små og verdiløse er det også selvbildet vårt som har fått en knekk. Selvbildet er således selve målestokken på egenverdien vår.  Les mer »

Svært følsomme personer

Svært følsomme personer

Er du en person som lett blir overveldet av følelser. Både gode og dårlige. Som blir litt gladere enn de fleste og som lettere reagerer på og engasjerer deg i ting som skjer i deg og rundt deg.Og som også blir mer såret, lei deg og følelsesmessig satt ut enn de fleste rundt deg.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 27.februar 2011 kl 23:36

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]