Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Hypnose mot fødselsangst

Hypnose mot fødselsangst

Det er mange grunner til at kvinner får angst for å føde. Noen forteller at de er redde for å miste kontroll og verdighet – at de kan komme til å ”dumme seg ut” ved å hyle og skrike, eller at de kan miste kontakten med seg selv i prosessen, og da ikke klare å kommunisere ønsker og behov. Andre er redde for smerte, og noen engster seg for komplikasjoner eller at barnet er sykt. Noen ganger kan årsaken bunne i en tidligere opplevelse eller "skrekkhistorier" fortalt av andre.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 7.september 2011 kl 23:17 av Henny Ekerhovd

 

 

Andre ganger er det ikke mulig å peke på noen spesiell årsak til angsten, den bare er der. Kanskje er det slik at opplevelser vi ikke bevisst husker er lagret i vårt ubevisste sinn som en vond følelse (angst), og denne vekkes når vi føler oss spesielt sårbare.
 
Noen er mer redde for tiden etter fødselen. De bekymrer seg for hvordan kroppen kommer til å se ut etter at de har født, og om de blir ”ødelagte” nedentil. Vi erfarer også at noen kvinner er engstelige for hvordan livet med barn kommer til å bli, og begymrer seg for hvordan de skal takle den nye livssituasjonen. En slik angst kan også føre til fødselsdepresjon etter nedkomst.

 

Hypnose mot fødselsangst
 
Det er normalt å være engstelig for å det å føde, de fleste har engstelige tanker for dette. Men noen for noen kvinner kan engstelsen være så altoverskyggende at hverdagen blir ødelagt. Svangerskapet som skal være en tid for glede og forberedelse, kan da i stedet bli både vond og destruktiv.

Jeg har spesialisert meg på hypnose og smertekontroll ved fødsel og Birgitte deler her sin historie hvordan hun opplevde den støtten og de verktøy hun fikk fra meg.

 

 

Med vennlig hilsen

 

Henny Ekerhovd

Image & Master Coach

signatur
 

Om du ønsker mer informasjon:
Tlf 458 06 458
Henny@procoaching.no
http://www.procoaching.no
https://www.facebook.com/ProCoaching.no

 

 

HYPNOSE FOR FØDSELSANGST
 
For mange kvinner er graviditeten en tid hvor de med forventningens glede ser frem til fødselen. I mitt tilfelle har det vært alt annet enn det. For meg har graviditeten vært sterkt preget av angst for en smertefull og ubehgelig fødsel, og både frykt og bekymring for at det skulle skje noe som kunne skade barnet eller meg selv.
 
Fødselsangsten min stammer fra skrekkhistorier fra familie, venner og andre kjente som gladelig har fortalt om dramatiske fødseler de selv har opplevd eller hørt om. Som sykepleierstudent jobbet jeg på Storken/fødeavdelingen på Haukeland sykehus, under den perioden var jeg med på mange fødsler. De dramatiske og kritiske fødslene har brent seg fast på netthinnen.
 
Fødselsangsten min ble altoverskyggende og dominerte min hverdag fullstendig, både dag og natt. Angsten min for å føde naturlig var så sterk at jeg søkte om keisersnitt på fødeavdelingen ved Haukeland sykehus. I min desperasjon av fødselsangst tok jeg til slutt kontakt med ProCoaching for å prøve hypnose mot angsten.
 
Jeg møtte til den første hypnosetimen med knytt nakke, skuldrene opp i ørene og en enormt sterk fødselsangst. Henny Ekerhovd spesialtilpasset er program for meg, jeg følte at alle mine bekymringer ble forstått og tatt på alvor –noe som gjorde at jeg fikk stor tillitt og følte meg i trygge hender. Under selve hypnoseseansen ble jeg konfrontert med fødselsangsten og jeg fikk presentert ulike metoder for kontroll og avslapning jeg kunne bruke i forbindelse med fødsel. Etter selve hypnoseseansen var jeg helt rolig og avslappet.Jeg kunne faktisk for første gang tenke på min kommende fødsel uten å få panikkangst. Allerede i bilen på vei hjem fra hypnosetimen tenkte jeg at jeg burde føde normalt og overlate fødselen til kroppen og naturen, samt stole på at sykehuspersonalet er der for min og barnets trygghet.
 
Frem til neste avtale med Henny tenkte jeg mer og mer på min kommende fødsel som et samarbeid mellom, meg, barnet og naturen – dette var en god følelse.
 
Da jeg møtte til andre hypnosetime var fødselsangsten betraktelig redusert. Jeg hadde i uken mellom første og andre time brukt mye mindre td og energi på å grue meg til fødselen. Jeg tenkte og praktiserte de ulike øvelsene og metodene jeg hadde blitt presentert for under hypnosen. Under selve hypnoseansen var jeg helt avslappet, jeg hadde faktisk følelsen av kontroll og glede gjennom hele seansen. Jeg følte under hypnosen at jeg mentalt gjennomlevde fødselen. Jeg følte meg forberedt til fødselen på en positiv og god måte. Etter selve seansen var jeg rolig og avslappet, jeg hadde ikke et snev av fødselsangst.
 
De påfølgende nettene etter denne timen drømte jeg flere positive drømmer om fødsler, om andres fødsler og min egen fødsel.
 
Når jeg kom til den siste hypnosetimen følte jeg at jeg allerede var kurert for fødselsangsten! Og denne hypnosen føltes bare god og behagelig, litt som en god og nyttig forberedelse til fødselen.
 
Hypnosen har ikke bare kurert meg for  fødselsangsten som la en stor demper på gleden og forventningen, den har også gitt meg tro på at det beste for meg og barnet er en natrulig fødsel, og at jeg innerst inne har funnet ro med  vissheten at jeg under fødselen får jeg den hjelpen som er nødvendig for at fødselen skal være en trygg, uforglemmelig og en god opplevelse.
 
Jeg gleder meg nå til min kommende fødsel, noe jeg aldri hadde trodd at jeg skulle bli tilfelle. Hadde jeg startet hypnosebehandlingen før jeg søkte keisersnitt hadde jeg aldri søkt om å få keisersnitt.
 
Hypnose mot sterk fødselsangst har hatt en enrom virkning og en effekt jeg aldri hadde drømt om på forhånd. Jeg ser nå  frem til min kommende fødsel med glede og positiv forventning.
 
Jeg er nå helt fri fra fødselsangst takket være hypnoseterapi hos ProCoaching med Henny. Nå klarer jeg å slappe av og nyte tiden frem til fødselen og til babyen min kommer!
 
Med hilsen
Birgitte Walle
 


Relaterte saker:

Sommer! Tiden for klegg, kos og ...... konflikter!

Sommer! Tiden for klegg, kos og ...... konflikter!

Har du pakket koffert, sekker og bagger med alt som skal til for å holde kleggen unna, kosen på plass og konfliktene langt borte - og er nå klar for en velfortjent sommerferie?  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 7.september 2011 kl 23:40

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]