Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Rosemount presenter “årets nykommer 2013”  ER DU VÅR NESTE DESIGNSTJERNE?

Rosemount presenter “årets nykommer 2013” ER DU VÅR NESTE DESIGNSTJERNE?

Det finnes masse talent i Norge, og det er mange unge jenter og gutter der ute som har potensial til å bli Norges nye store designstjerne. Nå er tiden inne for å forløse talentet og vise frem hva våre lovende designspirer har på hjertet. Kanskje du er den vi leter etter? Er du Norges nye designstjerne?

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 23.oktober 2012 kl 11:33

Foto: Rosemount

 

Det Australske vinhuset Rosemount skal nå for fjerde år på rad kåre landets mest lovende unge designer. Vinneren i fjor, Heidi Bendiksen Folkestad, fikk en eksklusiv praksisplass i Filippa Ks designstudio i Stockholm og en unik mulighet til å skape seg en plattform for en spennende designkarriere. 
For årets vinner går turen til London og et arbeidsopphold hos selveste Kristian Aadnevik. Aadnevik lanserte sitt egen Londonbaserte merke i 2004 som selges fra Los Angeles til Moskva og er hyllet av Donatella Versace som et av motehovedstadens mest spennende talenter. Han kler også jevnlig opp superstjerner som Cheryl Cole.
– Dette er et år jeg aldri vil glemme. Jeg anbefaler alle som har en designer i magen om å melde seg på konkurransen, sier Heidi Bendiksen Folkestad.
 
Et unikt springbrett
Praksisplassen vil være en unik mulighet for unge designspirer til å knytte kontakter og få verdifull bransjeerfaring. Før vinneren kåres vil en jury plukke ut tre finalister, som hver vil få mulighet til å vise sine bidrag for en samlet norsk motebransje under Costume Awards i januar.
– Konkurransen har etablert seg som et springbrett til en karriere innenfor design. Tidligere års vinnere har lykkes med å komme inn på verdensledende skoler og få en viktig fot innenfor en bransje hvor det er svært tøft å etablere seg. Vi ser frem til å se hva årets talenter har å vise frem. Vinnerpremien i år er en helt unik mulighet. Kristian er en av Norges aller gjeveste moteeksporter og et arbeidsopphold i hans studio bør henge høyt blant unge designerspirer, sier juryleder Vanessa Rudjord.
 
Årets konkurranseoppgave heter ”Come Back to Earth” og går ut på at designerne skal kreere en kjole eller et annet komplett antrekk inspirert av godt håndverk og naturens sterke og livlige farger. Håndverk i verdensklasse ligger i bunn for både de beste motedesignerne i verden og godt vinmakeri. 
Vi håper å se plagg av god kvalitet og med et organisk men eksklusivt preg. Vi ønsker også som et tilleggsmoment at designerne skal inkorporere typografi i sin design. Dette er inspirert av de nye Rosemount-flaskene, der det er brukt flere fonter i rett vinkel, sier Katrin Juvet, som representerer Rosemount i Norge. 
Årets jury består av sjefsredaktør i Costume Vanessa Rudjord, redaktør i VG MinMote Sonia Huanca Vold, modell og DJ Charlotte Thorstvedt og Katrin Juvet fra Rosemount.
 
Har du en designerspire i magen? 
Gjennom sitt nordiske initiativ Rosemount Creativity har vinprodusenten Rosemount i flere år samlet og støttet både unge og etablerte kunstnere og kreative fra alle bransjegrener. Skisser sendes til rosemountaward@gmail.com innen 15. november 2012.
 
De utvalgte finalistene får beskjed innen 1. desember og får i oppgave å lage ferdige kreasjoner for visning på Costume Awards i januar 2013.
 
Spørsmål knyttet til konkurransen rettes til: rosemountawards@gmail.com
 

Relaterte saker:

Slik vil du se ut?

Slik vil du se ut?

Ønske om å se slank ut er arvet. Ny studie mener at genene våre styrer ønsket om en slank kropp og ikke påvirkning fra omgivelsene.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 23.oktober 2012 kl 15:32

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]