Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Utholdenhetstrening reduserer PMS

Utholdenhetstrening reduserer PMS

Studier viser at utholdenhetstrening gir god effekt i reduksjon av symptomer på PMS og kan bli brukt som behandling.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 13.juni 2017 kl 10:27 av Even Rotevatn

Premenstruell syndrom (PMS) er en kombinasjon av fysisk, psykisk eller endring i atferd som oppstår i løpet av den menstruelle syklus. Denne atferdsendringen påvirker ofte forhold til andre mennesker eller aktiviteten som utføres.


Hensikten med denne studien var å måle effekten av et 8 ukers utholdenhetstreningsprogram har på PMS hos utrente jenter.


Forsøkspersonene i studien var 40 jenter i alderen 18 til 25 år med liten treningserfaring og med diagnosen PMS.
Måling av PMS ble gjort med ulike spørreskjema, og målingene ble gjort før treningsperioden startet, etter 4 uker og ved studiens slutt etter 8 uker.


Treningen bestod av tre økter per uke på 60 minutter med rolig utholdenhetstrening.


Resultat
Resultatene fra spørreskjema viste av gjennomsnittsscoren på PMS og symptomer på PMS ble redusert etter 8 uker med utholdenhetstrening. Sammenligningen med kontrollgrupper, som ikke trente, viste at treningsgruppen oppnådde en stor reduksjon på symptomer som følge av treningen.


Forskerne konkluderer derfor med utholdenhetstrening gir god effekt i reduksjon av symptomer på PMS og kan bli brukt som behandling.


Kilde: Iran J Nurs Midwifery Res. 2013 Jan;18(1):14-9.The effects of 8 weeks of regular aerobic exercise on the symptoms of premenstrual syndrome in non-athlete girls. Samadi Z, Taghian F, Valiani M.


Denne artikkel ble første gang publisert 25/11.13


Relaterte saker:

Fitnessbølgen skjuler spiseforstyrrelser

Fitnessbølgen skjuler spiseforstyrrelser

Kroppsidealet har gått fra å være sykelig tynn til veltrent og muskuløs. Men ifølge kostholdsekspert Beate Rosvoll gjør fitnessbølgen det lettere for jenter å holde på spiseforstyrrelser.  Les mer »

September konkurranse: Vinn produkter fra Dr. Hauschka

September konkurranse: Vinn produkter fra Dr. Hauschka

Dr. Hauschka Hudpleie tar ikke utgangspunkt i og jobber ikke med ulike hudtyper. Derimot ser de på huden som et helhetlig organ med skiftende hudtilstander.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 13.juni 2017 kl 10:29

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]