Topp 7 Magento SEO-problemer og hvordan du fikser dem

En forbruker guide og blogg som hjelper både jenter og gutter i alle aldere om å ta det beste valget når stilt overfor flere økonomiske muligheter og vanskeligheter! Våre innlegg er betalte og kan derfor anses som promotert.

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Innholdsfortegnelse

Magento er en e-handelsplattform som ble utviklet for å skape en god brukeropplevelse. Magento-brukere nyter en stabil plattform og kraftige funksjoner. Magento-plattformen er svært fleksibel ut av esken. Noen av funksjonene inkluderer SEO, tilpassbare design, kraftig markedsføring og brukerinnsikt. Magento tilbyr selgere verktøyene for å bygge og administrere vellykkede nettbutikker.

Som enhver kraftig plattform tilbyr Magento selgere enorm fleksibilitet når det kommer til SEO. SEO er viktig for handlekurven, og selgere som forstår det grunnleggende kan forbedre synligheten til nettbutikken sin betraktelig.

Her er de 7 beste Magento SEO-problemene og hvordan du fikser dem.

1. Langsom lastehastighet

Nettsteder som tar for lang tid å laste kan være et stort problem for både brukere og søkemotorer. Et tregt nettsted kan gjøre det vanskelig for søkemotorer å indeksere sidene dine og kan også påvirke brukeropplevelsen. Den ideelle lastehastigheten for et nettsted er to sekunder eller mindre, og med de riktige tekniske kravene bør Magento-nettsteder kunne nå dette målet.

 Langsom lastehastighet

Men hvis Magento-nettstedet ditt laster sakte, kan det være en rekke potensielle problemer som forårsaker problemet. Fra sakte sidelastingshastigheter til feil SEO-konfigurasjoner, det er noen potensielle Magento SEO-problemer som kan føre til at nettstedet ditt forsinker. For å fikse disse problemene på riktig måte og sikre at nettstedet ditt lastes så raskt som mulig, må du først identifisere det underliggende problemet.

Et av de vanlige Magento SEO-problemene som kan forårsake langsomme lastetider, er mangel på serverressurser. Hvis nettstedet ditt ligger på en delt server, kan det være vanskelig for det å behandle store mengder nettrafikk. Dette vil føre til at sidene dine tar lengre tid å laste, noe som resulterer i en treg nettside. I tillegg, hvis serveren din ikke er riktig konfigurert, kan det også føre til trege lastetider.

2. Dårlig optimaliserte produktetiketter og titteletiketter

Har du noen gang støtt på problemer med Magento SEO på grunn av dårlig optimaliserte produktkoder og tittelkoder? Hvis du noen gang har administrert en Magento-butikk på bedriftsnivå, er du sannsynligvis kjent med dette problemet. Å ha flere varianter av et produkt på grunn av størrelse, farge, spesifikasjoner og så videre kan føre til duplisert innhold og metainformasjon i Magento-butikken din. Det er ikke uvanlig at nettsteder på bedriftsnivå har tusenvis av sider, noe som gjør manuell redigering til en tidkrevende og upraktisk oppgave.

Men ikke bekymre deg, det finnes måter å løse dette problemet på. For å starte, må du forstå hvorfor dette problemet oppstår i utgangspunktet. Dårlige produkt- og tittel-tags kan tilskrives utilstrekkelig kunnskap om SEO. Når du lager produkt- og titteltagger, er det viktig å forstå nøkkelordenes rolle i SEO. Ikke riktig bruk av søkeord i taggene dine kan føre til lavere rangering i organiske søkeresultater. I tillegg, hvis du har flere varianter av et produkt, er det viktig å sørge for at taggene og titlene er optimalisert for hver variant.

Heldigvis finnes det noen praktiske løsninger på Magento SEO-problemer forårsaket av dårlig optimaliserte produktkoder og tittelkoder. Først og fremst bør du investere i en SEO-revisjon av din Magento-butikk. En revisjon vil gi deg en grundig analyse av hvordan butikken din presterer fra et teknisk, innholds- og søkeordperspektiv. Dette vil tillate deg å identifisere eventuelle forbedringsområder og utvikle en omfattende strategi for å optimalisere produktkoder og titler.

3. Irrelevante søkeord og/eller søkeordstopping

Irrelevante søkeord og søkeordstopping er to av de vanligste SEO-problemene som Magento-nettsteder står overfor. Disse søkeordene er ord og uttrykk som ikke er relatert til nettstedets innhold eller produktene og tjenestene du tilbyr. For eksempel, hvis nettstedet ditt tilbyr Magento-hosting, men du bruker søkeord relatert til SEO, anses det som et irrelevant søkeord.

Søkeordstopping, derimot, er praksisen med å sette inn for mange søkeord i innholdet på nettstedet ditt. Et vanlig eksempel er når hjemmesiden til et nettsted er fylt med søkeord som ikke er relatert til nettstedets formål. Denne praksisen anses som en form for manipulasjon og vil resultere i en straff fra søkemotorer.

Irrelevante søkeord ogeller søkeordstopping

Den beste måten å fikse Magento SEO-problemer knyttet til irrelevante søkeord og søkeordstopping på er å identifisere og fjerne alle irrelevante søkeord og redusere antall søkeord på nettstedet ditt. Dette kan gjøres ved å bruke verktøy som Google Søkeordplanlegger for å identifisere de relevante søkeordene for nettstedet ditt og fjerne alle som ikke samsvarer.

Du kan også bruke søkeordoptimaliseringsstrategier for å sikre at innholdet ditt er optimalisert for de riktige søkeordene. Dette inkluderer bruk av overskriftskoder, bruk av synonymer og andre varianter av søkeord, og inkludert relaterte søkeord i innholdet ditt.

4. Fasettert navigering forårsaker parameter-URL-er

Fasettnavigering er en type filtreringssystem som brukes på e-handelsnettsteder som lar kunder begrense listen over produkter de leter etter. Det er en fin måte å gjøre det enklere for kunder å finne akkurat det de trenger, men det kan også lage mange parameter-URLer som kan være vanskelige for søkemotoralgoritmer å gjennomgå.

Parameter-URLer er URL-er som har strenger med tall og symboler lagt til. Disse parameterne kan inkludere fasetter som størrelse, farge og materiale. Hvis en kunde for eksempel ønsker å finne en blå genser i stor størrelse, kan nettadressen se omtrent slik ut: www.mywebsite.com/products?size=4&color=Blue. Selv om denne nettadressen absolutt kan hjelpe kunder med å finne det de leter etter, kan det være vanskelig for søkemotoralgoritmer å gjennomsøke og indeksere, noe som kan gjøre det vanskelig for kunder å finne det de trenger gjennom søkemotorresultater.

Den gode nyheten er at det finnes måter å optimalisere fasettert navigasjon og parameter-URL-er for SEO-formål. En måte å gjøre dette på er å bruke kanoniske URL-er, som fjerner eventuelle ekstra parametere fra URL-en og hjelper søkemotorer med å forstå hvilken side som er hovedsiden. Dette kan bidra til å sikre at kun én versjon av siden er indeksert, noe som kan gjøre det lettere for kundene å finne det de trenger.

En annen måte å optimalisere fasettert navigasjon for SEO-formål er å bruke brødsmule-navigasjon, som gir brukerne en enkel måte å gå tilbake gjennom filtreringsprosessen og finne andre produkter. Dette kan gjøre det lettere for kunder å finne det de trenger, samt gjøre det lettere for søkemotoralgoritmer å gjennomsøke nettstedet.

Til slutt er det også viktig å bruke HTML-tagger på sidene som bruker fasettert navigering. Dette kan gjøre det lettere for søkemotoralgoritmer å forstå strukturen på siden og vite hvilket innhold som er viktig.

5. Indeksering av interne søkesider

Som e-handelsbedrift forstår du viktigheten av å ha et vellykket nettsted. Hvis nettstedet ditt ikke kan indekseres av søkemotorer som Google, vil du ikke kunne lede trafikk og kunder til butikken din. Det er derfor det er så viktig å sørge for at nettstedet ditt er optimalisert for søkemotorsøkeprogrammer.

Et av de vanlige Magento SEO-problemene er indeksering av interne søkesider. Hver gang en kunde utfører et søk på Magento-siden din, opprettes en ny URL. Over tid kan disse nettadressene akkumuleres og skape en “indekseringsbloat” som påvirker nettstedets gjennomsøkbarhet.

Heldigvis er det flere måter du kan forhindre at dette skjer på. Den beste metoden er å legge til noindex-tagger på dine interne søkeresultatsider eller blokkere dem med robots.txt. Dette vil sikre at søkemotorsøkeprogrammer ikke indekserer sidene dine, noe som igjen vil bidra til å forbedre nettstedets SEO.

Det er også viktig å huske på at dine Magento SEO-problemer ikke løses over natten. Du må være tålmodig og proaktiv for å se resultater. Overvåk nettstedets ytelse regelmessig, hold et øye med søkemotorrangeringer og bruk de riktige verktøyene for å hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt.

Hvis du har problemer med din Magento SEO, ikke nøl med å ta kontakt med en Magento SEO-ekspert for å få hjelp. De kan gi en omfattende revisjon av nettstedet ditt og hjelpe deg med å identifisere områder som trenger forbedring. De kan også gi deg de nødvendige verktøyene og strategiene for å hjelpe nettstedet ditt til å rangere bedre og få mer organisk trafikk.

6. Mangel på mobil SEO

Siden Googles algoritme følger mobil-først-indeksering, er det viktig at nettstedet ditt er optimalisert for mobil. Dette betyr at den skal være mobilvennlig, rask lasting og enkel å navigere på en rekke håndholdte enheter.

mobil SEO

For å sikre at nettstedet ditt er mobilvennlig, bør du bruke et responsivt design. Denne typen design justerer automatisk størrelsen og utformingen av nettstedet ditt avhengig av enheten den vises på. Dette sikrer at nettstedet ditt ser bra ut på alle enheter og at de besøkende får en flott opplevelse.

I tillegg til å bruke et responsivt design, bør du også sørge for at nettstedet ditt er optimalisert for hastighet. Dette betyr å bruke en rask webhotellleverandør, optimalisere bilder og redusere omdirigeringer. Alle disse tingene kan bidra til å øke hastigheten på nettstedet ditt og gjøre det mer mobilvennlig.

7. URL-omskrivinger

URL-omskrivinger er en type omdirigering som kan oppstå når et produkt eller en kategori opprettes i Magento. Når dette skjer, kan Magento lage et duplikat av den opprinnelige URL-en, noe som kan føre til duplikatinnhold, redusert synlighet og en reduksjon i organisk trafikk.

Den beste måten å unngå dette problemet på er å bruke Robots.txt til å blokkere de dupliserte nettadressene og overvåke dem for å sikre at de ikke går tilbake. Hvis de gjør det, er det viktig å iverksette tiltak med en gang for å sikre at butikken din ikke går glipp av organisk trafikk.

En annen måte å sikre at Magento-butikken din ikke lider av URL-omskrivinger er å bruke en 3xx-viderekobling. Denne viderekoblingen vil sende besøkende til riktig nettadresse, og forhindrer dem i å se det dupliserte innholdet.

Totalt sett er URL-omskrivinger et vanlig problem med Magento og bør løses så snart som mulig. Å bruke Robots.txt og en 3xx-viderekobling er to av de beste metodene for å sikre at butikken din ikke går glipp av verdifull organisk trafikk.

Viktige takeaways

Magento-plattformen er en utrolig kraftig e-handelsplattform med et vell av funksjoner og muligheter. Når det kommer til SEO, er det viktig å forstå det grunnleggende og være klar over potensielle SEO-problemer. Ved å følge tipsene som er skissert i denne artikkelen, kan selgere sikre at Magento-butikken deres er optimalisert for søkemotorer og at nettbutikken deres er synlig og vellykket.

Andre innlegg

er det mulig å arve gjeld
Ukategorisert

Kan man arve gjeld?

Hvordan håndtere en arvet gjeld Hvis du befinner deg i den posisjonen at du må håndtere en arvet gjeld, er det et par ting du

Hva er gjeld og hvordan håndtere det
penger

Hva er gjeld og hvordan håndtere det?

Hvordan håndtere gjeld: Lage en plan og iverksette tiltak Gjeldshåndtering er en prosess utviklet for å hjelpe deg med å betale tilbake gjelden din på

28 måter å spare penger på hver dag
Personlig økonomi

28 måter å spare penger på hver dag

1. Lag et budsjett og hold deg til det. Dette er sannsynligvis det viktigste du kan gjøre når det kommer til å spare penger. Finn

Hvordan å spare penger på mat
penger

Hvordan å spare penger på mat

Hvordan bruke mindre på mat  En måte å bruke mindre på mat er å lage mat hjemme oftere. Når du lager mat hjemme, kan du

Hvordan spare penger hver måned
Personlig økonomi

Hvordan spare penger hver måned

Hvordan spare penger på dagligvarer En måte å spare penger på dagligvarer er å planlegge måltidene dine på forhånd. Dette vil hjelpe deg med å

Hvordan forbedre privatøkonomien 
penger

Hvordan forbedre privatøkonomien

Kutt ned på unødvendige utgifter Vi alle vet at for å kunne spare penger må vi kutte ned på unødvendige utgifter.   Men mange av

En person som sitter i en båt, etter å ha funnet en måte å reise billig til syden
Personlig økonomi

Hvordan reise billig til syden

Er du interessert i hvordan du kan reise billig til syden? Da har du kommet til riktig sted. Mange har etterspurt en guide om hvordan

En rød kortholder med et mastercard som kan brukes til fornuftige kjøp.
Personlig økonomi

Hvordan funker mastercard

Vil du vite hvordan et mastercard funker? Du er ikke den eneste og derfor har vi laget denne artikkelen for deg. Mastercard er en av

Health

Urinretensjon: Hva er det, og hva kan du gjøre?

Urinretensjon er en medisinsk tilstand som oppstår når en person ikke kan tømme blæren fullstendig. Urinretensjon kan være både smertefullt og en potensielt farlig tilstand,

Personlig økonomi

3 ting som er fine å ha på kjøkkenet

Å ha et velutstyrt kjøkken kan gjøre matlagingen til en enkel og tilfredsstillende opplevelse. Det er flere kjøkkenutstyr som kan være praktisk å ha på